Οι σπουδαστές Αισθητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ παρακολούθησαν επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο “Phytopeeling Masterclass”, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας.

Οι εισηγήτριες του σεμιναρίου και καθηγήτριες Αισθητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κα. Αναστασία Κουλουμπίνη και κα. Κατερίνα Σαρμονικά, ανέλυσαν τα ευεργετικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη τεχνική του phytopeeling. Εξήγησαν στις σπουδάστριες τη δράση του phytopeeling, το οποίο κατατάσσεται στα βαθιά peeling προσώπου, δευτέρου βαθμού.

 

 

Η δράση του φθάνει ως την κοκκώδη στιβάδα του δέρματος, καθώς τα βότανα που περιέχει διεισδύουν σε βάθος, λόγω του μικρού μοριακού τους βάρους.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για τον βαθύ καθαρισμό του σμήγματος από τα στόμια των σμηγματογόνων αδένων, την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων (φαγέσωρες), την μείωση των ούλων και για την ομαλοποίηση του ανάγλυφου δέρματος.

Επιπρόσθετα, βοηθάει στην αντιμετώπιση των επιφανειακών κηλίδων, λεκέδων, δυσχρωμιών και γενικά των χρωματικών ανωμαλιών, αλλά και της λιπαρότητας.

 

 

Στη συνέχεια, οι σπουδάστριες εφάρμοσαν σε μοντέλα την τεχνική του phytopeeling, σε πρόσωπο και σώμα, υπό την καθοδήση των καθηγητριών τους. Εφαρμόζοντας το ειδικό μασάζ, εξαιτίας των φυτοκρυστάλλων που περιέχουν τα βότανα, πραγματοποιείται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος επιταχύνοντας έτσι την αναγέννηση των κυττάρων. Έτσι, η νέα επιδερμίδα είναι εμφανώς βελτιωμένη.

Τέλος, ενεργοποιεί τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το Phytopeeling, λοιπόν, είναι μια μίξη βοτάνων από φύκια, ορυκτά, ένζυμα, βιταμίνες κ.α. τα οποία υγροποιούνται με τη βοήθεια ειδικού υγρού (λοσιόν). Η ειδική αυτή τριβή επιτρέπει στα ρευστοποιημένα βότανα να διεισδύσουν βαθιά στην επιδερμίδα, δίνοντας έτσι το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Σπούδασε Αισθητική & Μακιγιάζ στη βραβευμένη Σχολή Αισθητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ!

Ακολουθήστε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε FacebookInstagramTikTok και LinkedIn και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!