Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο ATHENS ART FESTIVAL 2021! Μια τριήμερη γιορτή τέχνης!!!

Το Athens Art Festival  ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν εκεί και έκλεψε τις εντυπώσεις!

Το Festival πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στην Τεχνόπολη, στην αίθουσα Μηχανουργείου, 22, 23 και 24 Οκτωβρίου 2021.

Το νέο εξάμηνο στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα από την συμμετοχή μας, ως  Χορηγός Εκπαίδευσης στο Athens Art Festival  2021 με μοναδικά projects γεμάτα φαντασία, εικόνες και ήχους!

Σε αυτήν την τριήμερη γιορτή τέχνης το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είχε δυνατή παρουσία με τη συμμετοχή 3 Τομέων εκπαίδευσης: Αισθητικής και Ομορφιάς, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Παιδαγωγικών.

Στο Make-Up Corner του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, η ομάδα αισθητικής και μακιγιάζ, κέρδισε για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις! Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν LIVE την πιο extreme αναβίωση διάσημων πινάκων από την Guernica έως την Mona Lisa. Με τη  μέθοδο του Body painting η ομάδα του μακιγιάζ αναβίωσε πίνακες διάσημων ζωγράφων, από τον Picasso μέχρι τον Van Gogh την 1η ημέρα του Festival.

Τη 2η ημέρα εφάρμοσαν με ιδιαίτερη έμπνευση τις ικανότητες τους στο body painting σε 6 μοντέλα, ενώ συνεργάστηκαν με την ομάδα θεάτρου του Τομέα Παιδαγωγικών για να δημιουργήσουν με ευφάνταστο τρόπο  το κεντρικό θέμα του θεατρικού έργου, που ήταν ο πίνακας της Guernica του Picasso. Τέλος, την 3η μέρα εντυπωσίασαν με special εφέ και face painting για θεατρικές ομάδες που φιλοξενήθηκαν στο χώρο.

Την συνολική επιμέλεια είχε η Director του School of Beauty του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Σοφία Μελαμπιανάκη και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ελεάνα Δημοπούλου, Αναστασία Κουλουμπίνη, Κατερίνα Σαρμόνικα και Ναταλία Τσιμιδάκη, οι οποίες καθοδήγησαν τους ταλαντούχους σπουδαστές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Οι σπουδαστές Αισθητικής και Ομορφιάς που συμμετείχαν ήταν αλφαβητικά: Ζωή Αρμπή, Σοάνα Γκιονάι, Ειρήνη Γκούμα, Δημήτρης Δουγέκος, Φιλίτσα Δρόσου, Grizelda Elezi, Εβίτα Καϊτετζίδου, Δανάη Κόκκινου, Κλεοπάτρα Καραμολέγκου, Γεωργία Καρανάσου,  Βασιλική Καρατόλιου, Έρικα Κόλα, Εριόνα Κόλα, Αφροδίτη Κουσίδη, Κάλλια Κύρου, Άννα Κυριαζή, Ρίκα Κουσίδου, Έλενα Λάππα, Ανδριάνα Λαχανά, Σουζάνα Λιάρου, Βασιλική Λουτριανάκη, Ελευθερία Μπάνια, Μαρίνα Μπονατάκη, Βικτόρια Νικολοπούλου, Χριστίνα Παπαβασίλη, Δέσποινα Παπαπασχάλη, Χριστίνα Πατεράκη, Μαρίνα Ρουφού, Ατουμίσσα Σκυλλά, Λουκρετσια Φρεμεντίνη, Ιωάννης Χούτος.

Σπούδασε Αισθητική και Μακιγιάζ στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 

 

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου – Αναβίωση έργων διάσημων ζωγράφων με τη μέθοδο του body painting

 

 

Σάββατο 23 Οκτωβρίου – Αναβίωση της Guernica του Picasso με τη μέθοδο του body painting

 

Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχε με έκθεση φωτογραφίας την 1η μέρα του Festival, της οποίας την επιμέλεια είχε ο Head Professor of Visual Arts του School of Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Ιωάννης Βαρούτης και οι καθηγητές Παπαμεθοδίου Μπάμπης, Πρωτοπαπάς Αναστάσης και Μιλκίδης Αλέξης.και την ομάδα του, αποτελούμενη από τους αξιόλογους σπουδαστές του Τομέα.

Στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας συμμετείχαν αλφαβητικά οι σπουδαστές: Ανδρεάδης Πέτρος, Ανδρονίκου Μαρίνα, Αντωνάκης Αντώνης, Αντωνιάδη Γεωργία, Αφένδρας Τάσος, Βαρδακώστα Ναντίνα, Βεργής Χρήστος, Γούναρη Κατερίνα-Καλλιστώ, Δήμας Θάνος, Καρναβά Βιργινία, Κογχυλάκη Μαρίνα, Κοκκίνου Ηρώ, Κοστούρη Μπέτα, Κουζούπης Κων/νος, Κριτικάκη Βιργινία, Κυπριώτη Δήμητρα, Κυριακίδης Σπύρος, Μανώλης Δημήτρης, Μόρφη Εβελίνα, Μπακάλη Εβελίνα, Παλιούδης Οδυσσέας, Παμπουκιάν Άννα, Προκοβάς Σταμάτης, Σελενικίδη Δέσποινα, Σταυρακάκη Σοφία, Τερζόγλου Δέσποινα, Χατζή Βάσω, Χριστοδούλου Χρήστος, Χρόνης Στέφανος. Σημαντική ήταν και η συμβολή της IconNet, με τη συνεισφορά της στο κόστος εκτύπωσης των φωτογραφιών της έκθεσης.

 

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου – Έκθεση φωτογραφίας από το School of Visual Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Σπούδασε Φωτογραφία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Την 1η και 3η μέρα του Festival, στη σκηνή ανέβηκε o Lynth Sord aka Δημήτρης Δερμάνης, Director του Τομέα Τεχνών & Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και η Frantzeska, πρώην σπουδάστρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Ένα απίστευτο on stage live project με synth-pop μουσική, synthwave και retrowave ήχους με 80΄s διάθεση και post-punk new wave ενέργεια. Στην κονσόλα ήχου ήταν η Ελπίδα Παπουτσή,  πρώην σπουδάστρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

 

Παρασκευή 22 & Κυριακή 24 Οκτωβρίου – Live οn stage ο LynthSord ft. Frantzeska

Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Ηχοληψία στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι σε συνεργασία με τους σπουδαστές των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, του Θεάτρου της Ημέρας και το θεατρικό εργαστήρι ΠάντεςPanic συμμετείχαν στο Festival  τη 2η ημέρα παρουσιάζοντας οn stage μια χοροθεατρική performance με τίτλο “Ένα βήμα μπροστά ή αλλιώς Θύ(μα)της τέχνης”. Οι σπουδαστές του Τομέα Αισθητικής και Ομορφιάς του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ζωντάνεψαν την Guernica του Picasso πάνω στα σώματα συμμετεχόντων της παράστασης, μέσω της τεχνικής του body painting.

Τα σώματα μετατράπηκαν σε καμβά (body art), ως αποδομημένα μέλη της Guernica σε μία «αιώριση» ανάμεσα στον κυβισμό και το μεταμοντέρνο παίζοντας με τη σωματική έκφραση μέσα από υπέροχες μουσικές συνθέσεις και επιλεγμένα θεατρικά κείμενα. Την σκηνοθεσία και την γενική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια του τμήματος Παιδαγωγικών & Υποκριτικής, Αφροδίτη Παρζακώνη.

 

 

Σάββατο 23 Οκτωβρίου – Live οn stage χοροθεατρική performance με τίτλο “Ένα βήμα μπροστά ή αλλιώς Θύ(μα)της τέχνης”

Σπούδασε Παιδαγωγικά στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Σχετικά με το Athens Art Festival:

Το Athens Art Festival, υπό την Αιγίδα του Δ. Αθηναίων,ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2021, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Athens Art Festival έχει ως σκοπό να δημιουργήσει έναν πόλο έλξης, μία φυσική πλατφόρμα άμεσης επαφής και διάδρασης με θέματα όλων των τεχνών. Κεντρικό στόχο έχει να προάγει Πολιτισμό, να ενώσει και να αναδείξει την Τέχνη, σηματοδοτώντας μία ελπιδοφόρα κίνηση για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στη χώρα μας. Είναι μια τριήμερη γιορτή όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε ανάμεσα σε εκθέσεις ζωγραφικής – φωτογραφίας – εικαστικών και περίπτερα πωλήσεων των καλλιτεχνών, μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων, μια γιορτή γεμάτη συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και dj’s sets.

Δες όλες τις φωτογραφίες από το Athens Art Festival 2021 στη facebook page του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο σχετικό album