Στην πλατφόρμα joinslistactions ανεβαίνει υλικό πολύ χρήσιμο για τη φύση της επιχείρησης, όπως οδηγοί & εκπαιδευτικό υλικό, στοιχεία επικοινωνίας των εργαζομένων, συγχρονισμένο ημερολόγιο βάσει προγράμματος εργασιών της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η  δυνατότητα καταχώρησης προϊόντων από τρίτους συνεργάτες.

Ο Γιάννης Καστανός & ο Αλέξανδρος Παλιούρας-Μαργαρίτης, σπουδαστές του Τομέα Engineering & Information Technology της ΔΕΛΤΑ, μας γράφουν σχετικά με την πλατφόρμα joinslistactions.gr την οποία και υλοποίησαν στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ζήτης – Informatics Professor, M.Sc. Computer Science


Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας άσκησης στην επιχείρηση Join Beds, συμμετείχαμε στη δημιουργία της πλατφόρμας joinslistactions.gr. Στην πλατφόρμα αυτή ανεβαίνει υλικό πολύ χρήσιμο για τη δουλειά της επιχείρησης, όπως τα σεμινάρια που παρουσιάζονται, τα στοιχεία επικοινωνίας των εργαζομένων και δυνατότητα καταχώρησης προϊόντων από συνεργάτες της επιχείρησης.

Η πλατφόρμα αυτή έχει ως σκοπό την επιμόρφωση των ατόμων της πρακτικής άσκησης, την εσωτερική ενημέρωση των ατόμων της επιχείρησης (intranet) και την εξυπηρέτηση των συνεργατών του δικτύου της Join. Εμείς αναλάβαμε την υλοποίηση μέρους της πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της Join να κατανοήσουν την εργασία που έχουν αναλάβει καθώς επίσης βοηθάει και να νέα μέλη να ενταχθούν στην ομάδα εργασίας.

πλατφόρμα joinslistactions

Η πλατφόρμα αυτή είναι σημαντική για τις καθημερινές αναθέσεις και των εργασιών της επιχείρησης.

Στην πλατφόρμα joinslistactions ασχοληθήκαμε και με το περιεχόμενο όπου ένα μέλος της ομάδας της μπορεί να βρει τα παρακάτω:

  • Χρήσιμους οδηγούς, αρχείο των σεμιναρίων και του υλικού εκπαίδευσης
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας
  • Συγχρονισμένο ημερολόγιο (Google Calendar) με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασιών του τμήματος της JOINSLIST
  • Δυνατότητα λήψης και μεταφόρτωσης αρχείων με βοηθητικό χαρακτήρα

Λίγα λόγια για τη Joinslist, το e-shop της επιχείρησης JOIN με την οποία ασχοληθήκαμε για να συνδέσουμε την πλατφόρμα joinslistactions μαζί της:

Η πλατφόρμα Joinslist αποτελεί πρωτοπορία στην αγορά του επίπλου καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν έξυπνες αγορές, απαλείφοντας την ανάγκη για έρευνα αγοράς και διαμορφώνοντας μια εικόνα για τα έπιπλα που επιθυμούν να αποκτήσουν. Μπορούν να το πετύχουν εύκολα από το σπίτι τους χωρίς να χάνουν χρόνο στον δρόμο. Φυσικά, δίνεται και η εναλλακτική να επισκεφτεί ένας πελάτης το κοντινότερο του κατάστημα από το δίκτυο πιστοποιημένων καταστημάτων, όπου μπορεί να δει το προϊόν που τον ενδιαφέρει και τα χαρακτηριστικά του από κοντά, μέσω της υπηρεσίας ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ και JOIN SAMPLING.

πλατφόρμα joinslistactions

 

Γλώσσες προγραμματισμού, τεχνολογίες, μεθοδολογίες, εργαλεία που ασχοληθήκαμε και χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας είναι: HTML, CSS, Javascript, SQL, PHP, CMS, Javascript Libraries, Bootstrap, JQuerry, Facebook Pixel, REST, Web APIs, DOM, Web Services, SOAP, XML, WordPress, WooCommerce, Google Analytics, Facebook Ads, Digital Marketing, Google Tools (Docs, Sheets, Slides, Forms, Sites, Maps).

Σεμινάρια της επιχείρησης JOIN που συμμετείχαμε: Plugins στο WooCommerce, Εισαγωγή στο WooCommerce, Μετάφραση / Προσθήκη γλώσσας σε plugin του WordPress, Εργαλεία ανάπτυξης θέματος Enfold για WordPress, WordPress Plugins-Extnesions, Ανάλυση ρυθμίσεων & δυνατοτήτων του WooCommerce, Markup languages / CSS / Javascript, Node Js – Passport Authentication, Cloudflare SSL / DNS / APPS – Ρυθμίσεις και δυνατότητες, Οδηγός Arduino στο Tinkercad, Εισαγωγή στο Raspberry Pi.

 

Σπούδασε στη Σχολή Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Δες  περισσότερα Projects Σπουδαστών της ΔΕΛΤΑ στο Delta Life Blog.

Ακολούθησε το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Instagram και δες όλες τις δράσεις της Σχολής.