Η ιδέα πίσω από την έκθεση Ένα Λεπτό Αθήνα

Οι ταλαντούχοι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο πρότζεκτ Ένα Λεπτό Αθήνα”, που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. Έχουν, έτσι, την τιμή να βλέπουν τα έργα τους να εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Η αρχιτεκτονική και οι αντιθέσεις της πόλης βρίσκονται στο επίκεντρο της εμπνευσμένης έκθεσης, που προέκυψε από ενα ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό, για βίντεο διάρκειας μέχρι ενός λεπτού, τραβηγμένο με κινητό, χωρίς ήχο, σε κάθετο κάδρο- εναρμονισμένο στην εποχή των social media-, που να παρουσιάζουν πτυχές της πόλης με αρχιτεκτονική ματιά.

Δες εδώ το κάλεσμα του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, κατά την επίσκεψή του στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Η κάμερα των συμμετεχόντων αποτύπωσε την αρχιτεκτονική προσωπικότητα της Αθήνας όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας ξεχωριστά. Πολλοί επέλεξαν να προβάλουν την κλασική της πλευρά, εστιάζοντας σε μνημεία και ιστορικά κτήρια. Άλλοι πάλι προτίμησαν να τονίσουν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες.

Μέσα στα έργα που ξεχώρισαν, βρέθηκαν και 4 έργα των δικών μας σπουδαστών:

Ατομική συμμετοχή στην ενότητα «Ξυπνώντας στην πόλη»: Κατερίνα Πουλέα

Ατομική συμμετοχή στην ενότητα «Γραμμές»: Αναστάσιος Αφένδρας

Ομαδική συμμετοχή στην ενότητα «Χαρακτηριστική Αθήνα»: Τζένη Μπραχίμι, Βασίλης Ελευθερίου, Γιώργος Δούκας, Ηλίας Μωραϊτης, Νίκος Μπούρας, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ελένη Τζανακοπούλου, Ιωσήφ Αμοιράλης και ο καθηγητής Αναστάσης Πρωτόπαπας

Ομαδική συμμετοχή στην ενότητα «Χαρακτηριστική Αθήνα»: Ανδρέας Χέντζες, Ανδρέας Αγιαννιτόπουλος, Αθηνά Αλεξίου, Εύη Γελαδά, Κιμ Βιατσέσλαβ, Θάνος Ραφαήλ Γούσιας, Ευαγγελία Νιάρου, Χαρά Λογοδότη, Ελένη Τιμοθέου, Ιωσήφ Αμοιράλης και ο καθηγητής Αναστάσης Πρωτόπαπας

Η έκθεση Ένα Λεπτό Αθήνα” πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη. Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5/12, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού από το Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την κριτική επιτροπή, που αποτελέιται από τις αρχιτέκτονες Ρένα Σακελλαρίδου και Έλενα Ζερβουδάκη και τους σκηνοθέτες  Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και Σύλλα Τζουμέρκα. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι 5/1/2019.

Συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές και καθηγητές μας που αγκάλιασαν αυτό το πρωτοποριακό πρότζεκτ και έκαναν τη διαφορά!

Σπούδασε Φωτογραφία στη Σχολή Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ