>> Mastering the Art of Fine Dining
Το Σάββατο 1 Απριλίου, ολοκληρώθηκε το διήμερο Masterclass Υψηλής Γαστρονομίας & Τέχνης Σερβιρίσματος “Cooking Masterclass - Mastering the Art of Fine Dining” στο Campus του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθήνας. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να υποδεχτεί καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού, επιχειρηματίες, καθώς και πρόσωπα του καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου. Εισηγητές του Masterclass ήταν ο πολυβραβευμένος Head Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Μπέκας, ο καθηγητής Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ. Στέφανος Σωτήρχος και ο επί σειρά ετών Maitre σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, κ. Τάκης Κούκος. Υπό την καθοδήγηση του Head Chef Βασίλη Μπέκα και του Executive Chef Στέφανου Σωτήρχου, οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής ξεκίνησαν την προετοιμασία του γεύματος την Παρασκευή 31 Απριλίου. Το Σάββατο 1 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε Cooking Masterclass για τους σπουδαστές Επισιτισμού και Training in Service Techniques, κατά το οποίο οι σπουδαστές Τουρισμού, εκπαιδεύτηκαν σε υψηλές Τεχνικές Σερβιρίσματος Γαλλικού πρωτοκόλλου Guéridon από τον κ. Τάκη Κούκο. Κατά την άφιξη των επισήμων έγινε υποδοχή με δροσιστικά welcome drinks που ετοίμασε η κ. Εύα Φράγκου, καθηγήτρια της Σχολής Τουρισμού & Επισιτισμού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και ομιλίες από τους επίσημους καλεσμένους. Χαιρετισμό απηύθυνε o Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Πρόεδρος Εστιατόρων ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Γενικός Διευθυντής του Wyndham & Ramada Poseidon Resort κ. Παύλος Παναγιωτόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κ. Αλεξάνδρα Καρανταλή, ο Δ/ντής της Σχολής Διοίκησης & Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ κ. Σπύρος Τρουμπέτας, ο Επίτιμος Head Chef Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Σκούρας Αθανάσιος και ο Πρόεδρος της εταιρείας LEADERTECH, Διοργανώτρια της AITEXPO κ. Παπαδιώτης Χριστόφορος. Ευχαριστούμε θερμά τους επίτιμους προσκεκλημένους που τίμησαν την προσπάθεια των σπουδαστών και αποφοίτων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με την παρουσία τους: κ. Ασημακόπουλο Δημήτρη Επίτιμο Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ, κ. Καΐνη Μαρία Σύμβουλο στην ALLIED Accelerators, κ. Κυριαζή Κατερίνα Σύμβουλο στο Υπουργείο Οικονομικών, κ. Μπένια Μαρία CEO της εταιρείας LEADERTECH, Διοργανώτρια της AITEXPO, κ. Παπανικολάου Δημήτρη Πρωταθλητή Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος, κ. Σκρούμα Χρήστο Διευθύνων Σύμβουλο του Wyndham & Ramada Poseidon Resort, κ. Τσιαμπαλή Στέφανο Επίτιμο Maitre Προεδρίας της Δημοκρατίας, κ. Φουτσιτζή Στράτο Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Optimum Business Services & Solutions, κ. Χαραγκιώνη Νικηφόρο Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Ακροπόλ-Χαραγκιώνης Real Estate Development. Μετά το πέρας των ομιλιών παρατέθηκε γεύμα για τους επίσημους προσκεκλημένους από τους σπουδαστές Τουρισμού, υπό την καθοδήγηση του κ. Τάκη Κούκου. Οι σπουδαστές Γαστρονομίας ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό μενού υψηλής γαστρονομίας, 5 πιάτων, το οποίο εν συνεχεία παρουσιάστηκε στους προσκεκλημένους από τους σπουδαστές της Σχολής Τουρισμού, με Τεχνικές Σερβιρίσματος Γαλλικού πρωτοκόλλου Guéridon. Τα πιάτα παρασκευάστηκαν από υλικά υψηλής ποιότητας με μοναδική εκλεπτυσμένη παρουσίαση και προσοχή στη λεπτομέρεια. Σημαντικότερο συστατικό της συνταγής για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία ήταν η δημιουργικότητα και η ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.> Το menu που παρουσίασαν οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ:
SOUP | Σούπα velouté μπρόκολου με σύγκλινο Μάνης & βασιλικό APPETIZER | Αγκινάρα gratin με sauté καραβίδα, λαχανικά & σάλτσα bisk καραβίδας FIRST COURSE | Découpage σφυρίδας Vin Blanc με συνοδεία tourné λαχανικών PALATE CLEANSER | Sorbet με lime & ginger SECOND COURSE | Φιλέτο chateaubriand demi-glace με σάλτσα τρούφας & γεμιστή γαλλική πατάτα florentin DESSERT | Φιρίκι Poché με dacquoise αμυγδάλου, πουρέ μπανάνας, σάλτσα butterscotch με ακτινίδιο Την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης επιμελήθηκαν, o Διευθυντής της Σχολής Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κ. Ιωάννης Βαρούτης, ο κ. Δημήτρης Μανώλης και οι σπουδαστές Φωτογραφίας, Χαράλαμπος Βασιλιάδης, Φωτεινή-Δανάη Καραχάλιου και Σταύρος-Παναγιώτης Μπαρικός. Η Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύει συνεχώς στη βιωματική μάθηση των σπουδαστών, υλοποιώντας εξειδικευμένα, διαδραστικά σεμινάρια που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη κατάρτισή τους και στη διασύνδεσή τους με διακεκριμένους εκπροσώπους του χώρου. Οι σπουδαστές τους είχαν μια μοναδική ευκαιρία να συναναστραφούν με επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να προσθέσουν στο βιογραφικό τους τη συμμετοχή τους σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών.Σπούδασε Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής στη βραβευμένη Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ακολουθήστε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!