Η σπουδάστρια Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Μαρία-Ισαβέλλα Βαρνά, μιλά για τις σπουδές της στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, την εμπειρία που έχει αποκτήσει μέσα στα σύγχρονα εργαστήρια Μαγειρικής της Σχολής Επισιτισμού, το πραγματικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Chef της Σχολής προς τους σπουδαστές τους και τη στήριξη που έχει λάβει από αυτούς.

Με τη συμβολή του πρότυπου Γραφείου Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την καριέρα της και να πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Περισσότερα για αυτό μας αναφέρει στη συνέντευξη που ακολουθεί.

> Ας γνωριστούμε…

Ονομάζομαι Μαρία-Ισαβέλλα, είμαι 30 χρονών και σπουδάζω στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Μαγειρική και βρίσκομαι στο δεύτερο εξάμηνο.

> Τι σε ενέπνευσε να ακολουθήσεις καριέρα στην Μαγειρική;

Εγώ εργαζόμουν στο χώρο της εστίασης για 13 με 14 χρόνια. Θα ήθελα να κάνω κάτι πιο δημιουργικό, οπότε με τράβηξε ο χώρος της μαγειρικής.

> Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις σε μια κουζίνα;

Σε μια κουζίνα το δύσκολο κομμάτι είναι να μπορέσεις να συνεργαστείς με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και χαρακτήρες, να αντέξεις τη πίεση της δουλειάς, ώρες αιχμής και πιστεύω ότι έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις. 

> Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται μία επιτυχημένη Chef;

Για να φτάσει κάποιος να ηγείται μιας ομάδας σίγουρα θέλει υπομονή, επιμονή, χρειάζεται ομαδικό πνεύμα και οπωσδήποτε αγάπη για αυτό που κάνει.

 

 

> Πώς ήταν η εμπειρία σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ;

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα που θα μπορούσα να κάνω στη καριέρα μου. Συναναστράφηκα με πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, γνώρισα πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Οι καθηγητές μας έχουν εμπνεύσει και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Με τη βοήθεια των καθηγητών μου και την υποστήριξή τους κατάφερα και έκλεισα τη πρακτική μου άσκηση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

> Για ποιο πιάτο αισθάνεσαι υπερήφανη κάθε φορά που το φτιάχνεις;

Νομίζω θα πω το παστίτσιο γιατί είναι ένα φαινομενικά απλό φαγητό όμως είμαι σίγουρη ότι το φτιάχνω καλύτερα από όλους στην οικογένεια. Κάθε φορά που το φτιάχνω εξαφανίζεται!

> Τι σου δίνει κίνητρο και έμπνευση για να συνεχίσεις να μαθαίνεις και να βελτιώνεις την τέχνη σου;

Η αγάπη μου για τη μαγειρική είναι το κίνητρο για να εξελιχθώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.

> ΕΔΩ Μαζί…;

Εδώ μαζί πετυχαίνουμε τους στόχους μας!

Η Σχολή Τουρισμού & Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ επενδύει στην βιωματική μάθηση και στη δικτύωση των σπουδαστών με τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους και πρακτορεία.

Οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εξασφαλίζουν τη δημιουργία άρτια προετοιμασμένων επαγγελματιών, με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν και να διεκδικήσουν τη θέση τους ως καταξιωμένοι Chef του χώρου.

Σπούδασε Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική στη βραβευμένη Σχολή Τουρισμού και Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και γίνε ένας καταξιωμένος επαγγελματίας!

Ακολούθησε τις σελίδες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε Facebook, Instagram, TikTok και LinkedIn και μείνε ενημερωμένος/η για όλες τις νέες συνεργασίες και δράσεις μας!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. ΕΔΩ Μαζί!